Forside Baggrund

Andet kig: Mere om LG rollable OLED TV

-

Vi har kigget nærmere på det kommende rulle-tv fra LG, der samtidig er en soundbar med Atmos, et musiksystem og en smarthøjttaler.

Her på CES-udsstillingen var der nærmest en euforisk stemning bland de fremmødte medier, da LG løftede sløret for verdens første sammenrullelige tv.

Annonce:

LG SIGNATURE OLED TV R hedder det kommende TV, der som navnet antyder bliver en del af LGs Signature serie af designprodukter.

 

Video

Vi besøgte LG i en suite på et af hotellerne her i Las Vegas, og fik en demonstration af det nye rulle-tv. På videoen her giver de en gennemgang.

 

 

Billeder kan godt snyde. Oplevet på tæt hold der emmer både TV og base af luksus og premium-følelse, med sine børstede aluminiumsprofiler designet af Kvadrat of Denmark.

Når det er helt slukket, altså hverken i brug som TV, musikanlæg eller smarthøjttaler, er skærmen rullet sammen nede i den lukkede base.

Når der tændes så glider en del af toppladen lydløst bagud og OLED-skærmen glider lydløst op. Dette kunne være et produkt fra Bang & Olufsen, men det er B&O-partneren LG der står bag.

 

 

Skærmen kan placere sig i tre indstillinger: Full View, Line View og Zero View (rullet sammen i basen).

I Line View er kun en del af skærmen kørt op, og her kan der vises forskellig info og underholdning. Som hvad der spiller af musik lige nu, ur, vejrudsigt, stemninger som ildsted, regn, storm samt fotos (verdens dyreste fotoramme).

 

</a

</a

 

Indeni styres TV’et af LGs kraftfulde α9-processor (Alpha 9), der med AI (kunstig intelligens) kan lære og blive bedre, til alt fra billedbehandling over lyd til smart assistent.

Som noget nyt på LG TV i år så er Google Assistant suppleret med Amazon Alexa, så der nu er valg mellem to taleassistenter. Mikrofonknappen på fjernbetjeningen kalder som standard på Google mens Alexa har fået sin egen knap.

 

 

Andre nyheder er Apple AirPlay 2 og HomeKit.

Med AirPlay 2, der gør, at brugere nemt kan afspille video fra iTunes og andre videoapps, musik og vise fotos direkte fra deres Apple-enheder til dette TV.

Med Apple HomeKit kan brugere styre LGs TV med Home-appen eller ved at spørge Siri.

 

 

WiSA

Højttalersystemet i LG SIGNATURE OLED TV R er 4.2 kanaler der yder 100W og understøtter Dolby Atmos dekodning.

Men i år har LG også tilføjet WiSA trådløs lyd som option til deres OLED TV, hvilket betyder at dette TV kan tilsluttes trådløse højttalere fra mærker med WiSA som Klipsch, Bang & Olufsen, System Audio.

 

 

HDMI 2.1

TV’et understøtter det nye HDMI 2.1 med eARC (Enhanced Audio Return Channel)

 

Pris og tilgængelighed

LG ville ikke give et bud på prisniveauet for SIGNATURE OLED TV R her på CES.

Produktet kommer på markedet i en 65″ udgave i 2. halvdel af 2019.

 

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelPhilips Hue lancerer udendørs sensor og nye lamper
Næste artikelVIDEO: Se LG’s sindsyge store OLED væg fra CES 2019
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.