Forside CES CES 2020

Harman og JBL er klar med nye højttalere og soundbars til hjemmet

-
Harman Citation 200.

På CES har Harman præsenteret nye højttalere i dansk design og JBL har vist deres første Dolby Atmos-soundbar frem.

Harman og JBL, der nu begge er ejet af Samsung, har en række nyheder til musik-, film- og tv-lyd i hjemmet klar til fremvisning i Las Vegas under den store CES-messe, der så småt er ved at rulle af stablen.

Sidste år lancerede Harman Citation-serien, der består af en række smagfulde lydprodukter til hjemmet, der har et dansk design-islæt. De er nemlig beklædt med filtstof fra KVADRAT, der ud over at give højttalerne et løft på elegancen, også gør dem snavs- og endda flammeafvisende ifølge Harman (Det kan dog ikke anbefales at forsøge sig med at brænde dem af).

Annonce:

De nye modeller i serien, der bliver vist frem på CES er en transportabel højttaler, en soundbar, en højttaler med en slags moderne clockradio indbygget, samt en subwoofer. De hedder henholdsvis Citation 200, Citation Multibeam TM 700, Citation Oasis og Citation Sub S.

Moderne clockradio oplader din smartphone

Citation 200 er en transportabel 50W-højttaler, der kan lades op via en ladestation og klarer otte timers afspilning på en opladning. Den er IPX4-certificeret, så den afviser kun støv i kraft af KVADRAT-stoffet, men kan til gengæld klare kraftige vandstænk uden problemer. Den kan klare hi-res-musik i op til 24/96, og understøtter både Chromecast- og AirPlay-forbindelser via WiFi og har naturligvis også Bluetooth. Den fås i sort og grå. Den danske pris er endnu ikke bekræftet, men den er sat til 299 Euro i resten af Europa, altså omkring 2.200 kroner.

Harman Citation Oasis

Citation Oasis er lavet til at stå på natbordet. Udover, at den med dens anderledes højttalerkonfiguration kun spiller 12W, ikke er stænktæt og ikke kører på batteri, har den samme features og specifikationer som Citation 200. Oven i kommer der dog et indbygget vækkeur med et ur-display og en ladeplade, der kan oplade din smartphone trådløst over natten. Den koster 1.699 kroner.

Harman Citation TM 700.

Citation Multibeam TM 700 er Harmans nye bud på en dekorativ og kompakt soundbar. Som titlen antyder har den syv drivere indbygget, der giver et samlet output på 210W. Den har en LCD-touchscreen ombord til styring af den, og understøtter både Chromecast-forbindelser og AirPlay 2. Ligesom de to ovenstående produkter kan den klare hi-res-lyd i 24/96 og via Harmans Multibeam-teknologi leverer den en virtuel surround-oplevelse. Den koster 3.999 kroner.

En soundbar, der er et højttalersæt

Alle tre ovenstående højttalere understøtter i øvrigt Google Assistant. Den kan man, måske naturligt nok, ikke finde i subwooferen Sub S, der koster 2.999 kroner. Ligesom Citation Multibeam TM 700 har den WiSA-teknologi ombord, hvilket kobler de to enheder sammen. Men derudover er den mest en basal 100W subwoofer, der blot er ganske pæn at se på. Den kommer nemlig, ligesom de tre andre modeller, i det sorte og grå KVADRAT-stof.

Når det gælder udvidelsen af tv’ets lyd, har JBL også et nyt produkt. Det er soundbar’en JBL BAR 9.1, der som titlen antyder har Dolby Atmos-understøttelse. Det er den første soundbar fra JBL med Dolby Atmos, og for at kunne give bare en smule autentisk 9.1-oplevelse, hører der ekstra højttalere med til sooundbar’en.

JBL BAR 9.1.

I selve soundbar’en sidder der fire drivere, der bruger lydreflektioner i rummet til at skabe en del af surroundoplevelsen. Dertil kommer der en titommers subwoofer og to små, trådløse satellit-højttalere, der kan placeres andetsteds i rummet. Disse har ti timers spilletid på batterierne, der kan lades op ved at sætte højttalerne i en lade-dock, der sidder på soundbaren.

Der er altså i højere grad tale om et surround-sæt i stil med de billige 5.1-systemer, man engang kunne købe overalt, men nu er fronthøjttalerne blot erstattet af en soundbar med virtuel surround, og systemet understøtter Dolby Atmos i op til 9.1-surround. Og så kan dette system naturligvis klare både Chromecast- og AirPlay 2-forbindelser og streaming via Bluetooth. Sættet kan købes på JBLs danske hjemmeside i løbet af foråret for 7.499 kroner.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Forrige artikelSyv nye hovedtelefoner og et sæt højttalere er JBLs nytårsgave til gamerne
Næste artikelSony klar med nye 8K og 4K Full Array LED-TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.