Forside CES CES 2023

Lenovo springer på E-Ink-bølgen med Scribe-konkurrent

-
(Foto: Lenovo)

Fra at være et nicheprodukt kun få producenter lavede, er der nu mange flere E-Ink-tablets tilgængelige, som du også kan skrive på.

Det er kun et par år siden, at du skulle gennemtrevle nettet og bestille fra kinesiske eller amerikanske websites for at få fingre i en E-Ink-tablet, du ikke bare kan læse, men også kan skrive på. Amazons Kindle havde naturligvis allerede været ude i årevis, men kun til læsning, og kun i et mindre 7-8 tommers format.

Så kom kinesiske Onyx på banen med sin Boox-serie, der sendte skærmstørrelsen op over 10 tommer og dermed op i et format, der minder om rigtigt papir. Onyx fik en del succes med disse, blandt andet fordi, de var baseret på Android og dermed havde en del flere apps tilgængelige end mange af konkurrenterne.

Annonce:

En af de sidstnævnte konkurrenter var norske Remarkable, der også fik succes baseret på stilrent design og simpel funktionalitet. Sidste år kom Amazon så endelig på banen med Kindle Scribe, der også gav Amazons E-Ink-produkter vokseværk.

(Foto: Lenovo)

Og du behøver ikke længere være i tvivl om, at der er tale om en trend. Ved CES 2023 har Lenovo kastet sig ind i kampen med en 10,3-tommers E-Ink-tablet, der også kan skrives og tegnes på.

Intelligent papir

Lenovos tablet hedder meget enkelt Lenovo Smart Paper. Der følger en pen med, der er helt analog og derfor ikke behøver bliver ladt op. Alligevel er det lykkedes Lenovo at give den ni forskellige penne-”tilstande” (blyant, kuglepen, tusch osv.), en latency på kun 23 millisekunder og med skærmens mere end 4.000 niveauer af trykfølsomhed, skulle det virke ret realistisk at skrive på den.

(Foto: Lenovo)

Smart Paper har også en række skabeloner, der simulerer forskellige papirformer, såsom linieret papir, nodepapir med mere. Der er 50GB lagerplads ombord i Smart Paper, hvilket jo nok er ganske rigeligt til de sort/hvide noter.

Du kan dog også fylde en del af de 50GB op med lydoptagelser, for Smart Paper kan også optage lyd fra den indbyggede mikrofon. Når du tager noter samtidigt med at du optager, bliver disse synkroniseret til lydoptagelsen. Det kan være praktisk hvis du gerne vil tage noter under møder eller foredrag og samtidig gemme alt, hvad der blev sagt.

Dine notater kan synkroniseres med skyen via de tilhørende apps til smartphonen eller computeren, og Smart Paper kan også omdanne dine håndskriblerier til søgbar tekst, hvilket jo også kan være ret praktisk. Og så kan du naturligvis læse e-bøger på den. Prisen er lidt højere end Amazons Kindle Scribe, den ligger på 400 dollar eller cirka 2800 kroner før danske skatter og afgifter. Vi har endnu ikke hørt om den konkrete danske pris og tilgængelighed.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.